Vloeronderhoud
Ook op het gebied van het onderhoud aan alle soorten vloerafwerking zijn wij uw specialist. De vloeren in uw bedrijfspand worden op een andere manier belast dan bijvoorbeeld bij u thuis het geval is en dit vergt logischerwijs dan ook ander onderhoud.
Ten eerste voeren wij het dagelijks onderhoud grondig voor u uit volgens het overeengekomen schoonmaakprogramma.
Ten tweede is periodiek onderhoud van groot belang. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het uitvoeren van een vlekkenronde op tapijt of het schrobben van een stenen vloer of het opwrijven van een linoleumvloer.
Daarnaast is ook de frequentie van groot belang voor het verlengen van de levensduur van uw vloerafwerking. Het vloeronderhoud kan bestaan uit het behandelen van uw houten vloer, het strippen en conserveren van uw linoleum vloer of het impregneren van uw natuurstenen vloer.
Tijdig en goed onderhoud aan uw vloer zorgt ervoor dat uw vloer langer mooi en fris blijft. Elke vloer is erbij gebaat dat speciaal onderhoud tijdig wordt uitgevoerd. Dit bevordert de duurzaamheid en u kunt langer van uw vloer genieten.
Om u een idee te geven van het vereiste laag periodieke onderhoud per vloersoort treft u hieronder voorbeelden aan van de werkzaamheden zoals wij deze voor u kunnen verzorgen.
Het groot onderhoud van een linoleum vloer bestaat uit het strippen, dit is het verwijderen van de oude waslaag met een chemisch oplosmiddel. Nadat de vloer gestript is worden er twee lagen was/polymeer aangebracht. Deze waslaag kan desgewenst in zijdeglans of in hoogglans worden uitgevoerd.
Het periodieke onderhoud van de linoleum vloer bestaat uit het z.g. opblokken van de waslaag. Dit is het opwrijven van de bestaande was door met een éénschijfsmachine op hoge snelheid over de waslaag te wrijven. Hiermee worden slijtage plekken in de waslaag tijdelijk gecamoufleerd en wordt het groot onderhoud uitgesteld.
Afhankelijk van de mate van vervuiling van het tapijt zijn er verschillende reinigingstechnieken mogelijk. Wij zullen altijd in overleg met u de juiste reinigingstechniek voor uw tapijt bepalen.
Poederreiniging
Dit is een droog procedé waarbij poeder wordt uitgestrooid over het tapijt, waarna dit vervolgens mechanisch wordt in geborsteld. Het vuil wordt door het poeder geabsorbeerd, waarna het poeder weer wordt opgezogen met een stofzuiger die tevens is voorzien van een borstel.
Impregneren
In alle gevallen adviseren wij u om na de reinigingsbehandeling uw tapijt te laten impregneren. Dit gaat snelle her vervuiling tegen.
Gietvloer
Een kunststof gietvloer is een volledig ‘gesloten’ vloer, volledig poriëndicht waardoor vloeistoffen niet in de vloer kunnen dringen. Deze vloersoort heeft dus vrijwel geen laag periodiek onderhoud nodig. Om aangehecht vuil te verwijderen kunnen wij de vloer door middel van machinaal schrobben een goede opfrisbeurt geven.
Bonnetmethode
Bij deze methode wordt het tapijt voor-gesprayd met een speciaal reinigingsmiddel. Hierna wordt met een éénschijfsmachine het tapijt gereinigd. Met deze methode wordt zeer weinig vocht gebruikt waardoor het tapijt snel weer droog is en dus weer belopen kan worden.
Sproei/exctractiemethode (Truck Mount)
Dit is een methode waarbij onder druk water in het tapijt wordt gespoten en dit onmiddellijk weer wordt opgezogen. Door middel van deze methode kunnen grote hoeveelheden vuil en bacteriën uit het tapijt worden verwijderd. Het is de beste methode om zware vervuiling te bestrijden.
Het onderhoud van een natuurstenen vloer, bijvoorbeeld marmer, travertin, kalksteen of graniet kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hieronder een kort overzicht van een aantal mogelijkheden.
Kristalliseren
Kristalliseren wordt ook wel verglazen genoemd en bestaat uit het aanbrengen van een glans laag over een kalkhoudende vloer. De toplaag wordt verdicht waardoor er een mooie satijnen glans op de vloer ontstaat. Tevens is de vloer na de behandeling weer hard en biedt het bescherming tegen vuil en vlekken.
Mineraliseren
Net als bij kristallisatie wordt met deze onderhoudstechniek de toplaag van de vloer verdicht, echter nu ontstaat er een hoogglans laag.
Slijpen en polijsten
Indien een natuurstenen vloer veel krassen bevat zal alleen kristalliseren of mineraliseren niet voldoende blijken te zijn. In dat geval zullen wij adviseren de vloer eerst te laten slijpen en polijsten. In dit procedé wordt een dun toplaagje van de vloer afgeslepen zodat er een nieuwe krasvrije laag ontstaat. Nadat de vloer geslepen en gepolijst is, zal deze alsnog gekristalliseerd of geïmpregneerd moeten worden zodat de vloer weer is beschermd.
Impregneren
Door de vloer te impregneren wordt de vloer gedicht zodat deze minder aan slijtage onderhevig is en tevens vochtafstotend zal zijn.
Neem direct contact op!
Wilt u graag meer weten over onze manier van werken of hebt u nog vragen over vloeronderhoud? Kijk gerust verder op onze website of neem direct telefonisch contact op met ons personeel via 0597-532544. U kunt hun vragen naar meer informatie over ons vloeronderhoud en hoe wij u hiermee van dienst kunnen zijn.