Gevelreiniging

  • Sinds 1973
  • Klantgericht en professioneel
  • Alles onder 1 dak
  • Calimiteitendienst

Gevelreiniging voor bedrijven

Onder invloed van het weer, verkeer, natuur, industrie en soms zelfs vandalisme ontstaat er vervuiling van gevels. Door de gevel tijdig te reinigen is uw gevel beter beschermd tegen de invloeden van buitenaf en zorgt u voor een professionele uitstraling naar uw klanten en bezoekers.

Er zijn veel verschillende soorten gevels en elke gevel vereist een ander reinigingsplan. Enkele voorbeelden van de reinigingstechnieken zijn als volgt:

Gevelreiniging

Hogedrukreiniging

Met een hogedrukspuit wordt de gevel schoongespoten. Hogedrukreiniging kan veelal worden uitgevoerd op gevels die zijn aangetast door bijvoorbeeld algen, mossen, graffiti en verkeersinvloeden.

Borstelen

Dit wordt vaak uitgevoerd in combinatie met hogedruk reinigen. Eerst wordt de gevel met een borstel met reinigingsmiddel ingezet en daarna wordt de gevel onder hogedruk gereinigd. Deze methode wordt ingezet waar de gevel het aangehechte vuil niet goed genoeg loslaat met de hogedruk- of stoomtechniek.

Stralen of zandstralen

Indien uw gevel zwaar vervuild is bijvoorbeeld door roetaanslag of graffiti zullen wij u adviseren de gevel te laten stralen. Met deze techniek wordt er onder druk water met een mild straalmiddel tegen uw gevel gespoten. Uiteraard zorgen wij voor het verantwoord afvoeren van het straalafval.

Impregneren

Om het reinigingsresultaat zo lang mogelijk effectief te laten zijn, zullen wij u altijd adviseren om uw gevel tevens te impregneren. Het impregneren bestaat uit het aanbrengen van waterafstotende toplaag.

Hierdoor kan er minder snel vuil in de gevel trekken en blijft deze er langer mooi uitzien. Bovendien bent u beter beschermd tegen schimmelvorming en ‘doorslaand’ vocht.

Wij zullen altijd vóór uitvoering van de werkzaamheden uw wensen en eisen met u doornemen en aangeven welke methode wij specifiek bij u zullen inzetten en welk resultaat u mag verwachten.

Gevelreiniging Schoonmaakbedrijf Eclatant